Sökmotor­optimering


Sökmotoroptimering innebär att man använder sig av olika metoder för att få sin hemsida att rankas högt i sökmotorernas resultatlistor. Eftersom sökmotorerna vill ha så relevanta resultat som möjligt så pågår en ständig utveckling inom detta område.

För några år sedan kunde man nå högre placeringar genom att lägga in mängder av olika nyckelord på hemsidan, ord som inte ens alltid var relevanta för sidans innehåll. I dagsläget har sökmotorerna utvecklats till att bli så ”smarta” att det inte längre finns några genvägar till bra rankning. Tvärtom kan fusk leda till att man blir straffad av sökmotorn och hemsidan kan till och med bli struken från sökresultaten!

Under hösten 2013 utförde Google sin stora uppdatering – Hummingbird – som kom att påverka ca 90% av alla sökningar på Google. Google är nu ”smartare” än någonsin vad gäller att söka fram relevant information till sina besökare. Och det är även svårare än någonsin att hitta genvägar till bra placeringar.

 

För att komma bra till i de moderna sökmotorernas rankning krävs det att din hemsida är:

  • Relevant
  • Levande
  • Användarvänlig

 

Utöver ovanstående tre viktiga punkter så finns det fortfarande vissa metoder och tekniker att ta hänsyn till i syfte att optimera sin sida. Vi på Incore anpassar din hemsida så att den på bästa sätt blir optimerad och tilltalande för sökmotorerna!

Tänk på!

Det finns inga genvägar eller ”quick fix” till bra rankning. Det tar tid att nå toppen - även om din hemsida är optimerad för sökmotorerna.